top of page

פרויקטים

הכל מתחיל מפנים

סטודיו מגורים | אדר' דפנה מתוק ואדר' לאונרדו קליכמן | סמסטר א' שנה ג' 2020-2021

מדובר בפרויקט מבנה מגורים במגרש בדרום תל אביב. 

תכנון הפרויקט החל מהשינוי בצורת החיים לאור תקופת הקרונה, הצורך בשטח פתוח בסמוך לבית וכן בשטחים פתוחים במקום שטחים סגורים.

הפרויקט מבוססת על עקרון גריעה, כלומר עבודה עם החסרות והתמקדות באין של הפרויקט, כלומר, נגטיב ופוזיטיב, כאשר כאן הפוקוס הוא על הנגטיב.

זיהינו את עקרון החצר הפנימית כמכולל של הפרויקט וכך הבנו שבדרך כלל כל אותם מקומות ציבוריים בפרויקט לא מקבלים את הייחס ופוקוס ומהווים גרעין בניין סגור, ללא אור או אוויר. פה תכננו מבנן בעל 120 יחידות דיור כאשר כל המרכיבים של גרעין הבניין נמצאים בסנטר של הפרויקט והן החלק הציבורי ביותר וככל שעולים ומתקדמים מגיעים לחלקים הפרטיים ביותר.

ייצרנו 3 דירות טיפוסיות שגם הן מתייחסות לכיוון שאליהם הן פונות וכך הן מאורגנות מהציבורי ביותר אל הפרטי ביותר. כל דירה תוכננה כך שיהיה לה לפחות 2 כיווני אוויר ושלפחות אחד מהם יהיה פרטי.

כדי לייצר מבנן שמכיל הכל, הסבנו את גגות היחידות בפרויקט לשטחים ציבוריים שישרתו את דיירי הפרויקט בלבד, מכיוון שהן אינן במפלס הקרקע. כמובן שכל הפרויקט מבוסס על הליכתיות, שיתופיות, נקודת מבט ונקודות צפייה.

הפרוייקט נעשה בשיתוף עם רננה גרינברג.

תוכנית דירות.jpg
תוכנית דירות.jpg
תוכנית דירות.jpg
תוכנית גגות והדמיה.jpg
תוכנית קרקע וסכמת תנועה בפלס קרקע.jpg
תוכנית קומות וסכמה פרטי-ציבורי.jpg
תוכניות של דירות טיפוסיות.jpg
גליון מס 5.jpg

פעפוע

סטודיו אורבני | פרופ' שרה קלאוס ואדר' יהושע פתאל | סמסטר ב' שנה ג' 2021

מדובר בפרויקט במרחב אורבני, בעיר חיפה.

הפרויקט החל מהעיר חיפה ומנקודת מוצא שכונת ואדי ניסנס שלצידו זיהינו מוקדים נוספים והבנו כי ניתן להתסכל על האזור הזה בעיר כמו על גוף אדם. עיר בעלת לבבות, עורקים, ורידים ונימים. המוקדים שזיהינו הינם השווקים הרבים שפרוסים בעיר, כאשר ביניהם פרוסים עורקים מקשרים ומזרימים מהם נפרשים ורידים ונימים וכולם מזרימים חיים, אנשים ותנועה. נתנו את הדעת לכל שוק והאופי הייחודי לנו וכך גם ההשפעה של המוקד על העורק שצמוד אליו.

מהקורס למדתי להסתכל על דברים בעין רחבה, לראות את העיר כמכלול ובו זמנית לדעת לקפוץ מהמיקרו למקרו תוך התייחסות והבנה שכל אחד משפיע ומושפע אחד מהשני בצורה ישירה.

הפרויקט נעשה בשיתוף עם טופז שרי, ליהיא רוזנבלום ושלי צ'רטוק.

גליון מס 1.jpg
גליון מס 2.jpg
גליון מס 3.jpg
גליון מס 4.jpg
גיליון 1 150 על 200.jpg
גיליון 1 150 על 200.jpg
גיליון 1 150 על 200.jpg

Farm TO Table

גיליון 1 150 על 200.jpg

סטודיו נוף | אדר' אסיף ברמן ואדר' נועה ברוט | סמסטר א' שנה ד' 2021-2022

פרויקט אדריכלות נוף בצפון הרצליה, תוך התייחסות להריסה של שדה התעופה האזרחי. פרויקט שנעשה בקבוצה של שלוש חברי צוות.

בפרוייקט זיהינו מקום מרכזי במחינת הגעה שכן הוא סמוך לכביש מרכזי ולצומת ראשית. כמו כן, זיהינו כי בנקודה זו מצפון לשדה תעופה ישנם שטחים חלקאיים ומדרום ישנה חורשה, וביניהם השדה שעתיד להרס. זיהינו פונציאל ליצור תווך ועומס מבחינת הפונקציות בשטח שדה התעופה כזה שיתייחס לחורשה ולשדות החלקאיים בצורה שונה אך בסופו של דבר יימשק ביניהם. יצרו דרך מרכזית שמאגדת את הפונקציות השונות שמאפשרות מתחם פורה סביב הקונספט FARM TO TAB. אותו קונספט מדבר על שימוש מהצומח והחזרה אליו ב-100%. לכן נתנו את הדעת על כל הפונקציות שיהווה מכלול שלם לטובת הקונספט.

למדעתי מהקורס הרבה על אדריכלות נוף ועל עבודה בשטחים גדולים, על המיקרו והמקרו ועל חיבור תנועות בקנה מידה גדול. 

גיליון חתכים סופי ומוכן.jpg
גיליון 1 150 על 200.jpg

Oasis Dome

סטודיו מורכב- סטודיו תחרות | אורית פנחס | סמסטר ב' שנה ד' 2022

סטודיו מורכב הינו סטודיו בו המבנה מורכב מבחינת המערכות שהוא מכיל ומבחינת קנה המידה שלו. סטודיו זה התנהל במתכונת של תחרות עולמית BIOCITY, שמאורגנת ע"י אוניברסיטה בספרד ובוצעה בקבוצה של שלושה חברי צוות.

נקודת הפתיחה של הסטודיו היתה התמקדות בבעיה עולמית, במקרה שלנו סוגיית המדבור שהולכת ומחריפה על השנים. לאחר מחקר מעמיק בחרנו במרוקו שנקודת מוצא והתמודדות עם הסוגייה, מכיוון שאחת ההשלכות העיקריות שלה היא סופת חול. סופת החול לא מאפשרת קיום חיים במדבר מצד אחד אבל הכרחית למעבר מגוון ביולוגי מצד שני ומכאן הרעיון של יצירת כיפה אשר מאפשר חיים בתוכה אבל לא חוסמת לגמרי את סופת החול. הרעיון הוא התמקמות על ציר נוודים מוכר, וכך למקם את הכיפות במרחקים שווים לאורכו כדי לאפשר חיי נוודים מצד אחד וחיי קבע מצד שני. לכן, בכיפה יש מבנן שמכיל מגורי נוודים, מגורי קבע, מעבדות מחקר וריזורט כל זאת לצד אואזיס מרכזי שמסביבו ישנו שוק היקפי, כל זאת כדי לתת את כל האופציות הן עבור הנוודים והן עבור תושבי קבע. הכיפה מורכב משני כיסויים וביניהם קונסטרוקציה שבקצה שלה הגג שלה ישנו פתח שפתוח למחצה שנסגר בעת הצורך כשסופה מגיעה, ובמצד של שגרה מאפשר כניסת אוויר ואור לקומפלקס. בנוסף, כדי לייצר כלכלה מעגלית לכל כיפה, יש מערכת של שימוש במי תהום עבור כל היחידות וכן, שימוש בכיסוי כפנלים סולאריים עבור החשמל של הבניין.

הפרויקט לימד אותי עמידה בלוח זמנים צפוף, עבודה לפי חוקים ודרישות של תחרות וסידור התוצרים בצורה ש"תמכור" את הפרויקט.

הפרוייקט נשעה השיתוף עפ בר סלופסקי ורננה גרינברג.

poster 1 jpeg.jpg
poster 2 jpeg.jpg
Poster 3 jpeg.jpg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.14.jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.13 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.14 (1).jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.11.jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.12.jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.13.jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.15.jpeg
WhatsApp Image 2020-06-08 at 12.36.15 (1).jpeg

עיצוב בסיסי ב'

עיצוב בסיסי ב' | איתמר בורשטיין | סמסטר ב' שנה ב' 2020

עיצוב שרפרף עם אלמנט מיוחד של קיפול. 

בקורס התנסנו עם עבודה בקנה מידה של 1:1 ובחומרים שדורשים כלי עבודה ייעודים- עץ. הקורס החל עם מחקר הן על החומר עץ, על הסוגים השונים וההבדלים שלהם, ועל מחקר על סוגי שרפרפים. מה שהוביל אותנו לעשות שרפרף ארגונומי כזה שיותר נכון לשבת עליו, בעל זווית מושב שתומכת בגב בישיבה ממושכת.

הדרישה היתה לשרפרף שיודע להיערם/להתקפל ולכן, יצרנו מפרקים, חיבורים ומעצורים שיאפשרו בקלות לקפל ולפתוח את השרפרף. הקורס לימד אותי עבודה עם עץ, התחשבות בזוויות ומרחקים ליצירת אובייקט בקנה מידה 1:1, את החיבור בין האובייקט לאדמה והנראות הסופית של המוצר.

הפרויקט נעשה בשיתוף עם שלי צ'רטוק.

הסבר הרכבה של השרפרף.jpg
פוסטר 3.jpg

עיצוב פוסטר

יסודות בתקשורת חזותית | אנה גסלב | סמסטר א' שנה א' 2019

עיצוב פסוטר במסגרת הקורס, תוך התמקדות על מושגי יסוד בסיסיים של עיצוב חזותי.

בקורס נכנסנו לעומק ולפרטים הקטנים של עיצוב חזותי. עבודה לפי גריד, ציפוף, ריווח, גודל, פונט וצבע של טקסט בתוך הדף. הקורס נתן לי כלים והסתכלות מחדש על סדר של הדף, מה נכון לשים ואיך, כמה לשים ואיפה. 

bottom of page